image

Interior Design & Build

Makers en bouwers sinds 1983

Het mooie van design is de juiste balans vinden tussen vorm en functie. Onze interieurarchitecten gaan die uitdaging iedere keer opnieuw aan. Ze verdiepen zich in jouw specifieke werksituatie, ruimtes, het gebouw en de wensen. Pas daarna volgt het creatieve proces.

 

Kwaliteit ga je zien tijdens de realisatie van het interieur. Dan zie je hoe doordacht het ontwerp is, hoe goed de kwaliteit van de materialen is, hoe vakkundig meubels in ons eigen productiebedrijf worden geproduceerd en hoe degelijk en zorgvuldig installateurs en stoffeerders te werk gaan. Van ontwerp tot en met de realisatie bouwen we met vertrouwen in design & build!

image

Inventarisatie

We beginnen altijd met een intensieve inventarisatie.

We willen graag alles weten van jouw organisatie. Wie werkt waar? Wat doen ze? Bellen, overleg, geconcentreerd werken, gezellige gesprekken. Wat is de gewenste sfeer, uitstraling en werkplek inrichting?

En daarnaast heel praktisch: de eisen op gebied van flexibiliteit van de inrichting, duurzaamheid, akoestiek. We kijken natuurlijk ook naar het pand; naar de constructies, installaties en gebruikte materialen. Deze fase vormt de basis voor ons design to build-proces.

image

Ontwerp

Jouw wensen staan centraal in het ontwerp. We vinden het creatief uitdagend om te voldoen aan alle praktische en technische eisen en tegelijkertijd een mooi aansprekend ontwerp neer te zetten. Daarbij betrekken we je graag in de verschillende stappen. Van het eerste moodboard om te zien of we de goede snaar raken tot en met de voorlopige en definitieve ontwerpen. Waarin je alles in detail in 3D uitgewerkt kunt zien. Dat maakt het keuzeproces gemakkelijk om het design ontwerp te bouwen.

image

Professioneel projectmanagement

Een interieurproject is al snel een complex verhaal. Daar zoek je graag een partner bij die het projectmanagement voor zijn rekening neemt. Prettig en professioneel. Slagvaardig en met kennis van zaken. 

Onze projectmanager ontwerpt een transparant projectplan. Deze persoon is de uitvoerder namens de opdrachtgever en regisseert de inbreng van alle disciplines, van Pelser zelf en waar nodig ook van derden. Tijdens het proces stemt de projectmanager voortdurend af met alle partijen. We starten altijd met een degelijk voortraject met onderzoek, advies en ontwerp. Dit is de basis voor de realisatie. Je verbaast je over alle aspecten, leveranciers, uitvoeringen en producten die in het project meegenomen moeten worden: Wanden, Plafonds, Vloeren, E- en W installaties (licht, lucht, klimaat, ict-infra), Schilder-, stuc- en behangwerk, Verlichting, Toegangstechniek en beveiliging, Maatwerk meubilair, Standaard meubilair, Raamdecoratie, Stoffering, Akoestische interieurobjecten, Bewegwijzering, Groen, Styling en signing.

Alles moet passen in het ontwerp, geleverd in de juiste volgorde en tegen marktconforme prijzen. Pelser ontzorgt je graag en is de hoofdaannemer met een heldere regie. Volledig transparant. Zodat je altijd ook zelf grip op het project houdt met design by build!

image

Productie en realisatie

Van ontwerp naar productie is de stap waar onze engineers in beeld komen. Ze maken berekeningen en werktekeningen, ontwerpen constructies en installaties, bepalen exacte specificaties. Ze bereiden het werk voor tot in de puntjes zodat we precies weten wat we moeten produceren.

Dat doen we in eigen huis: in ons productiebedrijf dat beschikt over een modern machinepark. Met computergestuurde machines die grote formaten én veeleisende specificaties aankunnen. Ons team van vakmensen maakt hier alle meubels en componenten. Op akoestisch gebied is Pelser zelfs toonaangevend.

We maken gebruik van de kennis en specialistische akoestische producten van ons dochterbedrijf Still Design voor bijvoorbeeld stilteplek inrichtingen. Onze eigen meubelmakers en technici bouwen uiteindelijk het interieur waar alles bij elkaar komt. Mooi werk, daar doen we het voor!

Neem contact op
image

Design and build: efficiëntie door samenwerking

Design & Build is niet zomaar een benadering; het is een filosofie die efficiëntie en samenwerking omarmt vanaf de conceptuele fase tot de uiteindelijke realisatie. Bij Pelser geloven we sterk in dit geïntegreerde Design to Build proces, waarin het ontwerpen en bouwen naadloos samenvloeit. Het begint met het verzamelen van inzichten, ideeën en vereisten tijdens de designfase, waarbij we de kern van jouw behoeften in kaart brengen, van schets tot volledig design. Vervolgens worden deze ideeën vakkundig omgezet in concrete plannen door onze experts, waarbij we gebruikmaken van geavanceerde technologieën en hoogwaardige materialen om aan alle facetten te voldoen, van het design ontwerp tot de uiteindelijke realisatie. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door onze naadloze coördinatie tussen ontwerpers, bouwers en installateurs, wat resulteert in een gestroomlijnd proces en een eindresultaat dat zowel functioneel als esthetisch bevredigend is. Met ons Design & Build-principe streven we ernaar om niet alleen ruimtes te creëren, maar ervaringen die naadloos aansluiten bij jouw visie en behoeften.

Nieuwsgierig naar meer?

Onze projecten