image

Interior Design & Build

  • Design

    Het mooie van design is de juiste balans vinden tussen vorm en functie. Onze interieurarchitecten gaan die uitdaging iedere keer opnieuw aan. Ze verdiepen zich in jouw specifieke werksituatie, ruimtes en gebouw en vragen jou en je collega’s het hemd van het lijf. Ze willen precies weten hoe het werkt op jouw afdeling, in jouw bedrijf. Ze hebben daarbij ook oog voor de boodschap die jij wilt uitdragen naar medewerkers en klanten. Dan volgt het creatieve proces.

    image
  • Build

    Kwaliteit ga je zien tijdens de realisatie van het interieur. Dan zie je hoe doordacht het ontwerp is, hoe goed de kwaliteit van de materialen is, hoe vakkundig meubels worden geproduceerd en hoe degelijk en zorgvuldig installateurs en stoffeerders te werk gaan. In ons eigen productiebedrijf produceren wij zelf al het maatwerk voor jouw project. We weten daarom precies wat we doen als we alles plaatsen in het nieuwe interieur. Van ontwerp tot en met de realisatie bouwen we met vertrouwen!

    image
image

Inventarisatie

We beginnen altijd met een intensieve inventarisatie.

We willen graag alles weten van jouw organisatie. Wie werkt waar? Wat doen ze? Bellen, overleg, geconcentreerd werken, gezellige gesprekken. Wat is de door jou gewenste sfeer en uitstraling?

En daarnaast heel praktisch: de eisen op gebied van flexibiliteit van de inrichting, duurzaamheid, akoestiek. We kijken natuurlijk ook naar het pand; naar de constructies, installaties en gebruikte materialen.

image

Ontwerp

Jouw wensen staan centraal in het ontwerp. We vinden het creatief uitdagend om te voldoen aan alle praktische en technische eisen en tegelijkertijd een mooi aansprekend ontwerp neer te zetten. Daarbij betrekken we je graag in de verschillende stappen. Van het eerste moodboard om te zien of we de goede snaar raken tot en met de voorlopige en definitieve ontwerpen. Waarin je alles in detail in 3D uitgewerkt kunt zien. Dat maakt het keuzeproces gemakkelijk.

image

Professioneel projectmanagement

Een interieurproject is al snel een complex verhaal. Daar zoek je graag een partner bij die het projectmanagement voor zijn rekening neemt. Prettig en professioneel. Slagvaardig en met kennis van zaken. Waarom zou je nog overwegen daarvoor iemand in je eigen organisatie vrij te maken?

De projectmanager ontwerpt een transparant projectplan. Hij is de uitvoerder namens de opdrachtgever en regisseert de inbreng van alle disciplines. Van Pelser zelf en waar nodig ook van derden. Tijdens het proces stemt hij voortdurend af met: De klant, De interieurarchitect, Project specialist E- en W installatie, Specialist Akoestiek, Calculator budgetbewaking, Specialist maatwerkproductie, Deskundige standaardinrichting

We starten altijd met een degelijk voortraject met onderzoek, advies en ontwerp. Dit is de basis voor de realisatie. Je verbaast je over alle aspecten, leveranciers, uitvoeringen en producten die in het project meegenomen moeten worden: Wanden, Plafonds, Vloeren, E- en W installaties (licht, lucht, klimaat, ict-infra), Schilder-, stuc- en behangwerk, Verlichting, Toegangstechniek en beveiliging, Maatwerk meubilair, Standaard meubilair, Raamdecoratie, Stoffering, Akoestische interieurobjecten, Bewegwijzering, Groen, Styling en signing.

Alles moet passen in het ontwerp, geleverd in de juiste volgorde en tegen marktconforme prijzen. Pelser ontzorgt je graag. Is hoofdaannemer met een heldere regie. Volledig transparant. Zodat je altijd ook zelf grip op het project houdt! 

image

Productie en realisatie

Van ontwerp naar productie is de stap waar onze engineers in beeld komen. Ze maken berekeningen en werktekeningen, ontwerpen constructies en installaties, bepalen exacte specificaties. Ze bereiden het werk voor tot in de puntjes zodat we precies weten wat we moeten produceren. Dat doen we in eigen huis: in ons productiebedrijf dat beschikt over een modern machinepark. Met computergestuurde machines die grote formaten én veeleisende specificaties aankunnen. Ons team van vakmensen maakt hier alle meubels en componenten. Op akoestisch gebied is Pelser zelfs toonaangevend. We maken gebruik van de kennis en specialistische akoestische producten van ons dochterbedrijf Still Design. Onze eigen meubelmakers en technici bouwen uiteindelijk het interieur waar alles bij elkaar komt. Mooi werk, daar doen we het voor!

Nieuwsgierig naar meer?

Onze projecten