Pic

NVRD | Arnhem

Duurzaam inrichten bij NVRD

Duurzaamheid, het is een thema dat voortdurend terug komt in ons hedendaagse leven. Ook bij PELSER | Interior Design & Build zijn we hier continue mee bezig, in een interieur komen tenslotte veel materialen samen.

NVRD, Koninklijke Nederlandse vereniging voor afval- en reinigingsdiensten, daagde ons uit om hun huidige entree en ontmoetingsruimte te transformeren naar een interieur met een zichtbare sustainable uitstraling. Upcycling stond centraal. Samen met de gebruikers hebben we kritisch gekeken naar hergebruik van het bestaande meubilair. Met kleine maar verantwoorde aanpassingen hebben we het meubilair en interieur verbeterd in gebruik en kwaliteit.

We hebben de vloerbedekking een eigentijdse transformatie gegeven door de strategische plaatsing van een visgraat pvc van Therdex, die de entree, de pantry en de centrale open ruimte verfraait. De centrale ruimte straalt nu moderniteit uit met een verfijnde grijsgroene tint, harmonieus afgestemd op de nieuwe NVRD huisstijl. De oude balie heeft plaatsgemaakt voor een trendy zitje met fauteuils van The Upcycle Collection, een hippe bijzettafel van Tiptoe en een rond karpet ontworpen door Simone Post. We hebben de bestaande banken met hoge rug verplaatst en opgefrist door ze te bekleden met kurk, waarbij de zitting en rug opnieuw zijn gestoffeerd met de gerecyclede Quest van Camira Fabrics. Naast hergebruik van de banken en hoog- laag tafels hebben we ook nieuwe Hemp-stoelen van Vepa toegevoegd aan de werk- en overlegplekken. De vergaderruimte met Herman Miller vergaderstoelen heeft een upgrade gekregen met nieuwe Greenscreen rolgordijnen van Luxaflex en akoestische wandpanelen van Still Design, bekleed met vilt van I-did, waardoor de ruimte niet alleen functioneel maar ook esthetisch is verbeterd.

Ons ontwerpbureau heeft gekozen voor innovatieve producten die vervaardigd zijn uit gerecyclede materialen en/of duurzame grondstoffen. Hierdoor is een mooie balans ontstaan tussen verantwoordelijk inrichten en duurzame esthetiek.

Leveranciers:

  • - Camira Quest, dit is een 100% post-consumer gerecyclede polyester met 75% SEAQUAL ® YARN
  • - Vyva Fabrics, Redwood cork & Co.
  • - Vepa, de Hemp Fine chair 100% biologische stoel van hennep.
  • - I-did, duurzaam & sociaal tot in elke vezel. Van oud textiel wordt gerecycled vilt gemaakt. Herkenbare kleuren door oude unfiformen van bijvoorbeeld KLM en Defensie.
  • - the Upcycle Collection, waar afgedankte stoelen een nieuw leven wordt ingeblazen.
  • - Het Vlisco Recycled Carpet van Simone Post, dit karpet is vervaardigd uit het afgekeurde en overgebleven textiel van het Nederlandse bedrijf Vlisco.
  • - De Tiptoe bijzettafel Pacifico, een koffietafel van gerecycled plastic.
  • - GreenScreen Sea-Tex van Luxaflex, Rolgordijnen
  • - Akoestische/geluidsabsorberende panelen en Moon Serie van Still Design bestaat uit 60-85% gerecyclede petflessen en is 100% recyclebaar.

Graag met ons in gesprek?

Contact ons