Pic

School voor de Toekomst

School voor de Toekomst | 1e verdieping

PELSER | Interior Design & Build heeft opdracht gekregen om de herinrichting van een afdeling van de School voor de Toekomst te realiseren.

Op de eerste verdieping van het gebouw School voor de Toekomst van het Koning Willem I College in 's-Hertogenbosch bevinden zich de foyer van het Metaforum en verschillende vergaderruimtes. Alle ruimtes zijn onlangs voorzien van een nieuwe look & feel. 

De foyer biedt ruimte voor ontvangst, presentaties en recepties. Door de verrijdbare en verplaatsbare elementen kan de ruimte naar wens en activiteit worden ingedeeld.

Het trafficgedeelte wordt geaccentueerd door de blauw/antraciet Bolon, geweven vinylvloer met een duidelijk lineair ontwerp dat de ruimtelijke geometrie versterkt.

De vergader/brainstormruimte wordt door een glazenwand gescheiden van de grote vergaderruimte. Door de wisseling van glas, whiteboard en akoestische panelen ontstaat er een mooie wisselwerking in transparantie. Er gekozen voor terracotta accenten in de vloerbedekking, akoestische schuifpanelen van Still Design en decoratieve verlichting. Deze ruimte staat voor een actief overleg met verplaatsbare hoge tafels en krukken zodat men verschillende settings kan creëren. Onze keuze voor de Modulyss Fluid& tapijttegel zorgt voor een gedurfde dosis kleur, met een perfect/imperfect patroon en het creëert een gevoel van vloeiendheid en beweging. Diagonaal hebben we de zachte vloer gecombineerd met de homogene vinyl van Trakett de IQ surface die deze overgang accentueert in zowel de vloer als in het zitmeubilair langs de raamgevel.

Er is ook aan de akoestiek gedacht door de wand inclusief deur van de technische ruimte en de ruimte voor de opslag volledig uit te voeren met light grey geluidsabsorberende panelen van Still Design.

De grote vergaderruimte met verrijdbare tafels zijn volledig aan elkaar kunnen schakelen maar ook in groepjes bij elkaar kunnen zetten voor een andere activiteit. Alle toegepaste materialen uit de vergader/brainstormruimte komen hier ook terug maar dan in een blauw kleurenpallet.

 

© Hannie Verhoeven Fotograaf

Graag met ons in gesprek?

Contact ons